DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

 

Novinky 2015

 

21.12. Přejeme všem našim přátelům krásné a spokojené vánoce a hodně zdraví v roce 2016!

12.12. Vánoční večírek Výcviku retrieverů. Krásný večer jako vždy. Bohatá tombola, Magdino video z výcviku vedeného Lenkou Blahoutovou, buchty od Jindry u našeho stolu ... Jen ten tábor jsme zase nevyhráli smiley.

8.11. Working testy Kostelní Střímelice (RK CZ). Teplý slunečný den a nepříliš těžké disciplíny, ale bohužel jsme tentokrát utržili dvě nuly a neobstáli. Výsledky jsou k vidění zde.

15.-18.10. Prodloužený víkend s Výcvikem retrieverů na Leštině. Cvičili jsme ve skupině s Frodem a Fionou od Yvetty Holanové a s hnědou labradorkou Meggie a naší cvičitelkou byla Dája Květoňová.

12.-13.9.- Klubové všestranné zkoušky přinášení retrieverů. Kyselka- Karlovy Vary (KCHLS) - I. cena (491 b), 6. místo z 19 psů. Celkové výsledky z webu KCHLS zde.

 

  

26.7.- KZVP Zahrádka (RK) - Zkoušky z vodních prací v  nádherných terénech blízkoTábora byly dobře zorganizované a sešli jsme se tu s řadou našich kamarádů z pražského cvičáku. Deny pracoval hezky, většinou ve čtyřkách, ale problém byl trochu s voděním na volno v přítomnosti nedávno doháravší feny (láska veliká! heart), takže nakonec máme II. cenu a 7. místo (z 18).  

18.-19.7.- VZPR - Pohár prezidenta RK, Kostelní Střímelice - Když důležitější než uspět, je přežít: 36°C ve stínu.

Pokus o reparát za rok 2013 se bohužel nezdařil, ale i tak jsme rádi, že jsme tam byli. A barvu v létě už nikdy! Více zážitků v sekci Zkoušky. 

Dovolená s retrieverem 2015 (12.-21.6., Kyselka u Karlových Varů). Skvělá parta lidí a několikahodinový poctivý trénink každý den – letos ve skupině pana Bardy. Hodně nám to dalo a navíc jsme se dozvěděli i spoustu zajímavostí ze světa myslivosti. V neděli ještě výlet na raftech – snad po dvaceti letech jsem jela vodu, prostě nádhera! Jen škoda, že jsme letos museli odjet dříve a nestihli závěrečný Doupovský pohár. Doufám, že se bude tábor konat i příští rok, už teď se těšíme!   

6. června Klubové lesní zkoušky Drnek (Kladno) - poprvé podle nových zkušebních řádů: 232 bodů/II. cena. Více zde.

14.-17. května jsme absolvovali s Výcvikem retrieverů prodloužený víkend ve Strmilově. Cvičili jsme ve skupině se Zdenkou Šrenkovou podle nových zkouškových řádů a musím říct, že Denýskovi to běhá pořád jako za mlada. Moc jsme si to všichni užili a dokonce nám letos vyšlo i počasí! 

 

12. dubna - Prokopův pohár od našeho kolodějského cvičáku, letos již 5.ročník. Zúčastnili jsme se ve třídě Top a některé disciplíny byly pěkně těžké! Skončili jsme nakonec na 8. místě (ze 14). Vyhrál tradičně Erwinek s Bárou a v juniorské kategorii zvítězil náš soused ze sídliště Garp alias Chip Chlupaté štěstí. Zajímavostí letošního ročníku byla také značná účast nových přírůstků do rodin, a to nejenom psích smiley. Více zde + foto.

Únor - březen - Trénujeme v Milovicích na novou working testovou sezónu, buď na výjezdech s Evou a Jindrou, nebo nově také s Petrem Bubeníkem. Během března jsme dvakrát startovali na WT ve třídě L, obojí s výsledkem obstál:

WT Milovice (RK CZ, 15.3. 2015): 7. místo (z 9), 47 b/80

WT Rakovník (Retriever sport CZ, 28.3. 2015): 7.místo (ze 14), 48 b/80.

Nádherný jarní den v srdci rakovnických lesů. Letošní ročník jsme tak trochu pojali i jako reparát za loňský rok, kde jsme tehdy neobstáli s dvěma nulami. Terény byly docela těžké – aporty v hlubokém bahně, vysoké trávě i  ostružiní... a byla i jedna vodní disciplína. Je jasné, že trialovým labradorům v tomto sportu konkurovat nemůžeme, ale jinak Deny pracoval velmi spolehlivě. V závěru dne zajímavé pokoukání na skvělé výkony soutěžících třídy S.

Deny v únorovém čísle časopisu Pes - přítel člověka. Náš příběh jako rozhovor pod názvem "Pes je především kamarád".

 Leden - V současné době máme klidový režim – panička je doma po operaci nohy a tak se naše divoké zvíře věnuje hlavně domácí canisterapii . Venčit se chodí ponejvíce s pánem na vodítku. Přišli jsme tím pádem jak o zábavné silvestrovské cvičení s naším cvičákem, tak o dovádění ve sněhu v ty jediné dva dny, kdy zatím nějaký sníh byl.  

13. ledna – Prohlásila jsem třináctého za dobré číslo k nějaké akci a odhodlala se s Denym - nevyběhaným a nabitým energií, vyjít poprvé na procházku. Na vodítku i bez. No, byl na mě hodný, přežila jsem.  O týden později - Deny si správně všiml, že sice chodím, ale neběhám. Zdá se, že nás čekají zajímavé příhody smiley.