DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2019

 

29. prosince  - společná procházka s Výcvikem retrieverů v Praze: Vesele okolo Svojetic.

Podzimní výlety

10.-13. října – Říjnový prodloužený víkend na Leštině. Neskutečně nádherné počasí! Vypuštěný Komorník jako zlatá písečná pláž a kolem stromy s barevným listím…  Cvičili jsme s Janou Láskovou společně s Evou (Bazalka a Annie), Janou (Stella) a Hankou s tollerem Dustym. Deny pracoval s velikou chutí a spolehlivě, odcvičil úplně všechno, co dělali ostatní, akorát vzhledem k věku pomaleji. Rozhodně začíná být vidět, že aquaterapie pomáhají. Zúčastnili jsme se dokonce i závěrečné soutěže týmů a náš tým skončil na 3.-4. místě. Večery v hospůdce (tradičně se spoustou dobrot) byly tentokrát zpestřeny nádherně lidským vyprávěním o canisterapii v podání Moniky Ruprichové. Škoda, že tyhle krásné chvíle vždycky tak rychle skončí! Teď už jen doufat, aby Deny vydržel ještě nějakou takhle vitální a mohli jsme přijet opět na jaře.

        

Na Denym začíná být znát vyšší věk. Chodí pomalu, hůře vstává na zadní nohy a na rentgenu je vidět počínající spondylóza. Protože víme, že nicnedělání a ležení na gauči je cestou do hrobu nejen pro lidi, ale i pro naše čtvernožce, snažíme se posilovat a hýbat, jak nejvíc to jde. Chodíme denně na procházky, plaveme a  od poloviny srpna jsme začali chodit pravidelně na aquaterapii k paní Šárce Seemannové do Čakovic, http://foreverfree.cz/. Terapie máme rozepsané 1-2x týdně až do vánoc.

Srpnový víkenďák na Leštině byl pro nás ve znamení výletů. Ještě s několika kamarády jsme přijeli už tři dny před táborem a užili si dovolenou „jen tak“ – na houby, koupání a poznávání krás České Kanady. V polovině týdne dorazil zbytek osazenstva a začalo cvičení; my s partou psích důchodců ve skupině Ilony Bártové. A díky naší úžasné dvorní fotografce Zdeničce Šímové odjížděli mnozí z nás také s krásnou foto vzpomínkou.

      My dva.    Molo u Komorníku, Foto: Zdeňka Šímová               Výlet na Vítkův Hrádek

 

16.-18. srpna - Rafty Ohře. S přáteli z Kyselky jsme vyrazili na vodu. A jak vidno z Vláďova videa, bylo to jako vždy velké dobrodružství. smiley

 

 

16.-23.6. - Retrívří tábor Strmilov/Leština. Cvičíme ve skupině Petry Hrabětové, s námi ve skupině ještě Lenka s Týnou a Majdou, Petra se Sally, Andrea s Lyrou a Katka s Froggy. Deny už se vzhledem k věku a spondylóze pohybuje dost pomalu, pro aport směrem tam se snaží ještě běžet, ale zpátky už se často vrací krokem. I tak jsme 6 dní cvičení zvládli a nevynechali jsme v teplém počasí ani rákos a dummy launcher a Pohár Komorník. Na Komorníku byla letos novinka v podobě bonusové vědomostní disciplíny nás vůdců, bohužel jsme se s losem moc netrefili. K Denyho výkonu jsem tak přihodila jednu nulu navíc, čímžto jsme skončili až po třetí desítce. smiley Odpoledne za odměnu koupání v Komorníku, procházky, Strmilovská šlápota, a bizoní farma. Jen to všechno moc rychle uteklo…a čím je Denýsek starší, tím víc si člověk váží toho, že tohle všechno vůbec ještě je.

17.-26.5. Tábor Kyselka alias Dovolená s retrieverem 2019. Panenská příroda Doupovských hor a báječná parta lidí, s kterými si je vždycky co říct. A stejně jako loni si říkám: Proč? Vždyť už je mu 11! Tuhnou mu záda, co tam těch devět dní bude dělat? Pátek odpoledne z Prahy 3 hodiny cesty po ucpaných silnicích - mám tohle zapotřebí? Ale pak se kdesi v dálce zjeví silueta Andělské hory a v člověku se něco zlomí a přijde ten pocit, jako by ses vracel domů… Takže - zvládli jsme to krásně. Denýsek cvičil už tak jen rekreačně pro radost a dny byly krásné a pohodové, i když počasí až tak úplně skvělé nebylo. Pouze jeden den byl trochu kritický, když Denýsek po návratu do tábora špatně skočil z auta a začal kulhat na pravou přední. Nejdříve to vypadalo všelijak, ale naštěstí stačil jeden den klidu a trochu rozmasírovat a celé to odeznělo samo. Další dny už zase normálně cvičil. S přáteli jsme podnikli jako vždy také pár pěkných procházek a výletů - na hrad Hartenštejn do Bochova, do Krušných hor, tradičně jsme si prošli lázně a navštívili pana Mattoniho a poslední den jsme si užili úžasnou mazlící návštěvu štěňátek Artemis Gold. A pak ten úplně poslední večer po podzimkách tradiční pečená kolena a tancování pod širým nebem…Tak zase za rok, přátelé!

     

1.-5. května - Retrívří tábor Strmilov. Nejlepší místo, kde si odpočinout a vyčistit hlavu. Jsem nesmírně šťastná, že Deny i ve svých jedenácti letech pořád zvládá cvičit. Rychlost už poněkud odešla s věkem (s výjimkou sprintů za černými labradorkami), ale chuť a nadšení jsou pořád stejné. A odpolední procházky jsou pro nás stejně důležitou součástí tábora jako samotné cvičení. Příroda České Kanady mě nepřestane nikdy fascinovat. Fotky: naše z mobilu a profi od Ilony.

29. Dubna – Denýsek dnes slaví jedenácté narozeniny. Je až neuvěřitelné, co všechno jsme za ty roky prožili a přežili, co všechno jsme dokázali a kolikrát jsme se o tebe báli. Snad nám to ještě spolu nějaký čas vydrží. Přejeme ti, Denýsku, hlavně zdraví.

Na Velikonoce bylo letos nádherně, a tak jsme odjeli na všechny čtyři dny na chatu. Deny se denně koupal v Sázavě a užívali jsme si procházek v jarním lese.

14. Dubna – tradiční Prokopův pohár v Milovicích, 9. ročník. Počasí se nejdříve tvářilo hrozivě, zima s deštěm, ale odpoledne se vyčasilo, a tak jsme si užili nejen soutěže, ale i posezení na sluníčku u táboráku. V Seniorech bylo letos rekordních 14 soutěžících. Denýsek se moc snažil, měli jsme 75 bodů z 80 a skončili přesně uprostřed na 7. místě, za což jsme letos dostali i jednu speciální cenu – dvě obří hovězí kosti a něco sladkého. Výsledky: zde

Březen - Absolvovali jsme pravidelnou půlroční lékařskou prohlídku se skvělým výsledkem: vše v normě, zdravý pes (včetně kontroly slinivkových enzymů a hormonů štítné žlázy – výsledek z Laboklinu). Jednou za měsíc pravidelná "údržba" Dornovou metodou na Poděbradské.

Když je vypsané cvičení, jezdíme na výjezdy do Milovic. Zahájili jsme koupací sezónu a relaxujeme v jarní přírodě.

   

 Leden, únor - Nadílka sněhu přišla letos i do Prahy.