DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2016

Přejeme Vám všem krásné a pohodové vánoce a do nového roku hodně zdraví a štěstí.

Ať jsou zážitky s Vašimi čtyřnohými miláčky jen veselé, radostné a s dobrým koncem!

3. prosince- Setkání s přáteli na Vánočním večírku Výcviku retrieverů v Praze, letos v hotelu Enny v Krči. Atmosféra večera umocněná překrásným zpěvem Laily Nokič i vzpomínkou na Dorinku a na letošní tábory ve videoprodukcích Magdy Němcové. Foto zde

Sezóna bažantích honů.  

  Po honu, Deny s kamarádkou Fionkou. Unavení, ale šťastní.               Mákli jsme si - 1620 kusů na výřadu.

Říjen – listopad. Teplý podzim si užíváme na procházkách nebo jezdíme na chatu a také jsme byli pocvičit na dvou WT trénincích – 22. října v Táboře a 5. listopadu v Novém Bydžově. V sobotu 12. listopadu jsme startovali na WT v Novém Bydžově, posuzovali rozhodčí z Irska Bobby Robertson a Joe McGivern. Počasí se hodně zkazilo a byla zima, jinak fajn akce. Úlohy byly obtížností  “tak akorát“, hodně se dělalo ve dvojicích. My jsme chodili ve dvojici s goldenem Maybískem.  Z pěti úloh ve třídě L jsme zvládli čtyři, u jedné jsme bohužel zaměnili pořadí aportů. 

13.-16. října- Říjnový prodloužený víkend na Leštině. Cvičíme s Ivanou Rindošovou spolu s goldeny Benem (Jiřina Urbanová) a Denym (Jana Jůzlová), fletkou Charlie (Květa Hanikýřová) a labradorkou Agnes (Jitka Lágnerová). Denýsek se po celou dobu snažil a v závěrečné soutěži Kolodějští borci jsme s naším týmem (Deny - Stella - Cody) skončili dokonce třetí! Bezkonkurenčním a nezapomenutelným zážitkem byla oslava narozenin výcvikářky Petry s vystoupením "AQUABEL z Prahy" viz foto.smiley

8.-9. října - ZPR Blevice: došli jsme, II. cena. V sychravém podzimním počasí, ale s výbornou organizací a příjemným zázemím hospody v Blevicích - výborné jídlo po oba dny, žádné zbytečné čekání a krásné ceny pro všechny. Po prvním stanovišti v lese zůstal Deny jako jediný golden v 1. ceně a začalo to vypadat nadějně...   Odpoledne na poli už ale padla dvojka z markingu (maminko, já toho bažanta nemohl najít !!!) a druhý den ještě dvojka na handlingu dvou kachen (já tu druhou kachnu vážně neviděl, tak jsem myslel, že bude někde dál, třeba až na druhém břehu..). smiley

11.-12. září - V obrovském vedru, ale v příjemné společnosti našich kamarádů z Koloděj i odjinud jsme se zúčastnili VZPR v Týně nad Vltavou. Bohužel se ukázalo, že jít dvoje všestranky týden po sobě nebyl úplně dobrý nápad a podobně jako ostatní, kteří šli také před týdnem s námi MSR, jsme i my vypadli, a to hned na začátku na handlingu na poli. Nicméně, nechali nás cvičně dojít a tak jsme zůstali sportovně až do konce.

4.-5.září jsme absolvovali X. Mezinárodní soutěž retrieverů v Hrádku u Rokycan.Soutěž nejlepších retrieverů nominovaných z loňských všestranných zkoušek jsme zdárně došli s výsledkem: III.cena/454 b/ 10. místo.  Jak to všechno probíhalo se dočtete v sekci Zkoušky. Odkaz na výsledkovou listinu a několik fotogalerií z celých zkoušek najdete zde.

       

Velké očekávání.    Poslední disciplína prvního dne. (Foto: Markéta Mynaříková)    Je to tam! Na krásném diplomu od Jarky Fišerové.

20.-27. srpna jsme pobývali na výcvikovém táboře na Leštině. Cvičení v převážně fletí skupině se Zdenkou Šrenkovou, odpoledne barvy nebo koupání v Komorníku, noční bojovka a také celotáborová soutěž "Strmilovská šlápota" - v týmu "Black and white". Moc jsme si to užili!

11.července nás zastihla smutná zpráva o úmrtí Denyho maminky Gracy z Dražovského hájku, zemřela náhle v pouhých 11.5 letech. A stejně nečekaně jen o deset dní později zemřel i její bráška a Denýskův strejda Gucci z Dražovského hájku.  R.I.P.

červenec - Užíváme léta na chatě u Sázavy nebo u rybníků u nás doma. Zkoušky jsme na letní prázdniny žádné nepřihlásili. Horko nedělá dobře nikomu a starším psům obzvlášť. Odchodili jsme už šest sezón, letos máme po Podbrdském poháru načnutou  sedmou a netřeba si nic dokazovat. Až koncem srpna pojedeme na výcvikový tábor a na podzim ... uvidíme.

 

 

18-19. června - Podbrdský pohár, Hrádek u Rokycan. Deny poprvé jako veterán. Došli jsme: Lesní zkoušky - I. cena, Zkoušky z vodní práce II. cena a celkově 6. místo.

 

                                                                                                                                                 Foto: Ivana Žáková a Petra Bednářová

29. května - cvičení v Lipníku - nácvik barev.

19.-22. května - květnový pobyt na Leštině s Výcvikem retrieverů, letos za mimořádně krásného počasí. Cvičili jsme ve skupině Zdenky Šrenkové.  A jak se nám cvičilo, můžete vidět na fotkách od Báry Křížové zde.

7. května - Byli jsme si zasoutěžit a i zatrénovat na WT nanečisto ve Sloupně u Nového Bydžova pořádané Dášou Šmídovou a Danou Slabou.  Více podrobností a fotky najdete  zde .

29.dubna - Deny slaví 8. narozeniny. Přejeme Ti, Denýsku, hlavně a jedině zdraví! Abys byl ještě hodně let s námi a pořád stejný blázen do psích holek, jídla, aportů, cvičení, dlouhých výletů a veškerých    dobrodružství ... zkrátka, aby ten život ještě dlouho nebyl důchod!  heart

                             

23. dubna -Working testy Tábor. Rozhodčí Athanasios Keller (AT) a Martin Rytíř.  Skončili jsme s výsledkem 18:8:16:0; ve třídě L obstálo jen 7 psů z 18.   I tak mám radost alespoň z našich 16b na disciplíně ve dvojici (společný hon u vody), kde schytala nulu celá polovina soutěžících a zvládli jsme i pro nás obvykle rizikovou disciplínu s aportem přes vodu. Škoda nuly u dvojitého markingu.  

2. dubna - Prokopův pohár, již 6. ročník. Opět jsme soutěžili ve třídě TOP a stejně jako loni skončili uprostřed startovního pole (9. z 18). V naší kategorii letos zvítězila Rangee s Helenou Čtverákovou. A co dále - krásné počasí, prima společnost, táborák, buřty,  ... a rekordních 65 retrieverů! 

4. března - Deny po operaci. Bylo nutno vyřešit opakujícící se časté průjmy, které Denyho trápily již od podzimu. Bohužel všechna dosavadní vyšetření - krev, koprologie, sono břišní dutiny nic neukázaly, takže jsme se uchýlili až k probatorní laparotomii, kdy teprve po odebrání vzorků na histologii se ukázaly změny ve sliznici tenkého střeva značící nespecifický střevní zánět (IBD, inflammatory bowel disease. Pravděpodobně autoimunitního původu, obdoba Crohnovy choroby u člověka). Protože problém byl zjištěn v hodně raném stadiu, mohla by být šance to zvládnout ještě bez kortikoidů, jen s veterinární dietou a  přidáváme k tomu probiotika a jako potravinový doplněk též kurkumin.

                                    

Léčíme se, odpočíváme. Jen to naše "z ničeho se nepodělat" momentálně vyznívá lehce nedůvěryhodně.laugh

Předjaří ve znamení WT tréninků. Jezdíme na tréninky  v Táboře s Martinem Rytířem nebo na výjezdy s kolodějskou partou do okolí Milovic. Fotky z tréninku na Soukeníku z 28. února můžete vidět zde.

Leden- zima v Praze: napadl sníh! Užíváme sněhu jak nejvíc můžeme a také jsme doplnili o pár zimních fotek naši fotogalerii na Rajčeti.

                 

  •