DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2018

 

Konec sezóny – Občas jezdíme na výjezdy s dummy do Milovic a 8. prosince jsme se jako vždy zúčastnili tradiční vánoční besídky retrieverů s tombolou a kouzelníkem, letos v hotelu Globus na Chodově. Hlavní cena byl tábor, ten jsme jako vždy nevyhráli a druhá cena letos divoké prase (!) – ta se nám naštěstí též vyhnula. Foto: zde a zde.

30. prosince – jsme dostali pozvání na hon do Všejan, poslední hon sezóny.  Výjezd z Prahy v 7 ráno za silného deště byl docela depresívní, ale naštěstí jsme přes den už chodili za sucha. Tedy kromě Denyho, který měl nutkavou potřebu se na první leči jít vykoupat do strouhy. Práce psů převážně jako celodenní slídění - vyhánění zvěře z porostu a dohledávky. Lovili se hlavně zajíci, bažantů bylo málo a mokří moc nelétali. Dva ulovení králováci byli uměle vypuštění. Lovit se měla také černá, jedno prase jsme skutečně vyhnali, ale nepodařilo se ho trefit. Po honu velice příjemné posezení na poslední leči s hudbou a tombolou (živé dárky nás naštěstí minuly).

11.-14. října - Podzimní tábor na Leštině. Po mnoha letech cvičíme zase jednou ve skupince Jiřinky Kantorové (s Yvettou, Lenkou a Zuzkou s Badíkem). Počasí úžasné! Vyhříváme se na sluníčku v krátkých rukávech a obdivujeme barvy podzimu. Večer přednáška Petry Otevřelové o genetických testech. A jako bonus jsme na nedělním Kolodějském borci skončili s naším týmem třetí (já s Denym, Markéta s Mášou a jedna mladá goldenka)! Deny šlapal jako hodinky, jenom na vodě jsme o nějaké body přišli – nevím proč, ale nějak se mu do vody tentokrát nechtělo.

Září- čas kachních honů.

Letos se nám dostalo pozvání na kachní hony u mysliveckého sdružení Mezilesí ve Všejanech. Byly to krásné zážitky v duchu pohody a mysliveckých tradic.

Zdraví: S Denýskem chodíme pravidelně jednou za měsíc na Dornovu metodu na kliniku na Poděbradské. Také jsme teď v září byli na rentgenu páteře (nějaké menší výrůstky už tam jsou, ale zatím nic hrozného) a na rentgenu hrudníku a břišní dutiny (kontrola, zda nejsou někde metastázy po prodělaném mastocytomu) - naštěstí se nic nenašlo.

26. srpna-2.září – tábor na Leštině. Oficiálně pouze víkenďák od čtvrtka do neděle, ale několik z nás přijelo už v neděli užít si pobyt jen tak bez cvičení, na výlety a koupání. V pondělí jsme s kamarády podnikli pěší výlet na Ďáblovu prdel – lesem od parkoviště ve Valtínově na rozhlednu u Jakuba a pak romantickou cestou přes kaskády rybníků až na skalnatý vrch s útvary zajímavých jmen i podob včetně Ďáblovy prdele. Odpolední výlet do Telče se Zdeňkou a Yvettou, původně plánovaný jako procházka za kulturou a cukrárnou, jsme si neplánovaně zpestřili ještě focením s hady v zámeckém parku. Od středy od rána už začali přijíždět ostatní účastníci. Na cvičení jsme jezdili ve skupině s Ilonou, Zdenkou, Yvettou a Lenkou, tedy ve stejné sestavě jako v dubnu a díky Zdence máme i z tohoto tábora krásné fotky.

Na Strmilovskou šlápotu jsme šli bez psů, úkoly byly stejně jenom pro lidi a hlavním úkolem bylo tentokrát vymyslet báseň o Leštině! Výtvory se četly večer na nástupu a některé vážně stály za to! Předposlední den jsme se vypravili s Denym na výlet do okolí Malého Ratmírova a směrem na Krvavý rybník, který je přírodní rezervací s mnoha chráněnými živočichy. A cestou jsme už také potkali myslivce na kachním honu – připomínka, že právě začala nová sezóna.

Srpen -

Život jde dál, vedra pokračují, a tak kdykoli můžeme, chodíme se koupat.

 

Na chatě u Sázavy - voda je překvapivě stále dobrá, i na plavání pro lidi. Jen vodáci letos nejezdí,  tak málo je vody..

7. srpna - máme výsledky z histologie. Člověk se bojí uvěřit, ale možná, že i podruhé v životě máme štěstí.

Histologie: Kožní mastocytom Grade II infiltrující dermis-subcutis (mitotický index 0, izocytóza mastocytů), low-grade dle Kiupela, dobře ohraničený, celý, nedosahující do okrajů řezů. Nevyžaduje další terapii.

Léto -červenec

Nepříjemnou záležitostí letošního léta byl Denyho zdravotní problém v podobě kožní bulky na břiše, z které se po cytologickém vyšetření vyklubal mastocytom (ano, stejně jako před pěti lety). Útvar jsme nechali okamžitě odoperovat (23.7.). Deny musel nosit až do vyndání stehů límec, což bylo při současných vedrech obzvláště nepříjemné a i teď po vyndání stehů se rybniční vodě ještě pár dní vyhneme.

Poslední víkend v červenci jsme s táborovou partou z Kyselky vyrazili na rafty na Ohři, tam se ovšem jelo bez psů. Byla to paráda a super den se vším všudy a tak nějak přesně to, co člověk za dané situace potřebuje zažít.

17.-24. června - cvičíme na táboře ve Strmilově, ve skupině Zdenky Šrenkové. Počasí bylo krásně letní, rybník  díky horku sice už poněkud zelený, ale koupání jsme si rozhodně neodpustili. A jako vždy jsme absolvovali tradiční odpolední Strmilovskou šlápotu a Pohár Komorník, kde jsme skončili (též jako vždy) zase někde uprostřed.

Víkendy trávíme na chatě v Chrástu nad Sázavou. Vedro je přes den takové, že i ten kilometr k řece už ale raději vozíme Denyho autem.

25. května-3. června - Dovolená s retrieverem 2018, Kyselka.

Původně jsme ani neplánovali letos jet, ale nakonec všechno vyšlo a prožili jsme opět úžasných devět dní v panenské přírodě Doupovských hor.  První sobotní odpoledne jsme strávili na mysliveckém dni v Dubině, kde byla velká výstava loveckých trofejí a také spousta dobrot a všeho možného, co k myslivosti patří a poté jsme se vydali na Kyselské slavnosti, kde jsme si na závěr zatrsali při písničkách od Abby.  S Denýskem jsme cvičili celý týden ve skupině pana Míška staršího a moc jsme si to užili, i když byla vedra.  Jeden den jsme si místo cvičení udělali výlet do rezervace na Ostrovské rybníky. Na další výlety jsme nechali psy odpočívat a prošli jsme si novou Mattoniho stezku a Skalky skřítků, za což nám všem turistům Boženka vyrobila na památku krásného skřítka z keramiky. Závěrečný Doupovský pohár byl letos jako oficiální podzimní zkoušky, těch jsme se v Denýskových deseti letech už nezúčastnili a místo toho jsme si vylezli na Vladař. V tom vedru to byl také docela výkon. Večer po zkouškách potom tradiční pečená kolena, živá hudba a tancování pod širým nebem dlouho přes půlnoc …   tak adieu, zase příště!

Prodloužený víkend 27. dubna – 1. května jsme  strávili na táboře  na Leštině. Cvičili jsme ve skupině Ilony Bártové spolu s Yvettou Holanovou, Zdeňkou Šímovou, Lenkou Blahoutovou a jejich retrievery. Počasí bylo nádherné letní, odpoledne vedro, že jsme cvičili už jen u vody a dokonce se dalo koupat v Komorníku. Poslední den měli mladí psi OVVR, tak jsme si dali volno a vyrazili na dlouhou procházku.

A jako bonus máme na památku spoustu fotek od našich skvělých fotografek - včetně Denýskova aportu kapra (panička je slepejš a myslela si, že na tom rybníku plave ještě jedna kachna) angel

fotky od Ilonky

fotky od Zdeny

 Denýsek na táboře oslavil desáté narozeniny. Všechno nejlepší, zlatíčko!

 

8. dubna – účastníme se tradičního Prokopova poháru. Startovali jsme ve třídě seniorů a skončili jsme šestí. Výsledky všech tříd: zde

Leden-únor

  

Výlet na hrad Zbořený Kostelec.

    

Zima u nás doma

      

Kokořínský důl - Pokličky

 

10 let. Co dál?

Co plánuje psí senior v desátém roce svého věku? Na lidské roky je to nějakých pětašedesát. Je to moc nebo málo? Nejstarší maratónec světa Fauja Singh doběhl svůj poslední závod ve 101 letech . . .

Ne, na zkoušky se letos nechystáme. Asi bychom už mezi mladými vypadali poněkud exoticky. A tak jen dál rekreačně cvičíme na výjezdech a chodíme na výlety. Snad ještě v létě zahánění bažantů na Konopišti a v září kachny. Jeden speciální plán ale máme. Za všechny ty roky zkoušek jsme poznali spoustu nádherných míst, kdy si člověk říká, jak je tam všude krásně a jak se tam někdy zajedeme podívat. Jen tak si ta místa pořádně prochodit. Krajinu Čertova Břemene, Podbrdského poháru, hrad Valdek, . . . byla jich spousta. Poznat z těch míst i něco víc, než louku, na které se táhly vlečky a les, v kterém jsme kdysi došli barvu. Deny je velký turista, celý život byl zvyklý chodit dlouhé trasy; i díky tomu má dnes kondici, kterou má.